Bukan Puteri Lindungan Bulan

Bukan Puteri Lindungan Bulan Sejarahmu masih belum berakhir Suatu masa akan kutebus kegagalan ini Sinopsis Bukan Puteri Lindungan BulanLahirnya dia ke dunia telah menghapuskan mimpi mimpi duka Pemergian ayahndanya membuatkan dia

  • Title: Bukan Puteri Lindungan Bulan
  • Author: Liana Afiera Malik
  • ISBN: 9789838934442
  • Page: 158
  • Format: Paperback
  • Sejarahmu masih belum berakhir.Suatu masa akan kutebus kegagalan ini Sinopsis Bukan Puteri Lindungan BulanLahirnya dia ke dunia telah menghapuskan mimpi mimpi duka Pemergian ayahndanya membuatkan dia tersisih dari kasih sejati ibu sendiri Namun demi sebuah memori, dikuatkan dirinya meneruskan perjuangan yang diwariskan Apa yang diharap tidak pernah menjadi kenya Sejarahmu masih belum berakhir.Suatu masa akan kutebus kegagalan ini Sinopsis Bukan Puteri Lindungan BulanLahirnya dia ke dunia telah menghapuskan mimpi mimpi duka Pemergian ayahndanya membuatkan dia tersisih dari kasih sejati ibu sendiri Namun demi sebuah memori, dikuatkan dirinya meneruskan perjuangan yang diwariskan Apa yang diharap tidak pernah menjadi kenyataan Serakah lelaki menghumban dirinya ke lembah derita Sebuah cinta agung buatnya, berubah warna Sinar mentari yang diidamkan, gerhana juga yang datang Dia bukan Puteri Lindungan Bulan, berdarah putih yang disorok di dalam lubang semata mata untuk menyelamatkannya daripada menjadi isteri kepada Raja Siam Dia bukan Puteri Zaleha Si Lindungan Bulan yang menjadi permata hati ayahandanya sehingga tidak sanggup hendak mengahwinkan anaknya itu Teramat kasih sehingga tidak sanggup berpisah dari puteri tercinta Tidak Dia bukan puteri yang sering disebut sebut di dalam hikayat itu Dia hanya puteri zaman moden yang tidak pernah gentar menempuh rintangan ms 328

    One thought on “Bukan Puteri Lindungan Bulan”

    1. Stres *wink* Memang terganggu emosiku masa baca buku ni. Lihat progress aku di GR, lagi lah dah rupa apa je hahaha ;PBPLB memang sesuai untuk peminat novel cinta tegar. Kisah cinta air mata. Tragis. Bak kata teman-temanku, memang meleleh air mata sampai tak cukup tisu. Dan bila fikir-fikir kembali kalau aku baca kisah ini sepuluh tahun sudah, mungkin aku pun begitu. Kekuatan Larasati ‘Aisya [Lara] meladeni hidupnya aku memang tabik. Terasa disisih daripada kasih ibu sendiri setelah kematian ay [...]

    2. Zafir yang bengong! Beristeri dua tapi tidak mampu mengawal minda untuk berfikir secara matang. Farah yang tamak! Eii, geram sungguh dengan perempuan tak reti bahasa ni. Geram! Geram! Geram!Zakuan yang biadap! Rasa macam nak tampar je muka tak malu dia tu. Heh.Kasihan Lara. Memang sesuai la nama dia tu dengan kisah hidup dia yang selalu dirundung duka lara. Tak boleh nak terima jika dia gantikan tempat Zafir dengan si Zakuan tu. Euuww! At last, kesian pulak dengan nasib si Zafir tu.

    3. Buku ini mengisahkan ketabahan seorang wanita bermana Larasati Aisya menghadapi cabaran dan dugaan dalam hidupnya dari zaman remaja hinggalah dia berumahtangga.Secara peribadi, saya merasakan bahawa cerita ini amatlah tipikal. Tiada apa yang istimewa, buku setebal 1211 mukasurat ini menceritakan ketabahan seorang wanita yang dongeng semata-mata. Novel cinta semuanya sama, mengisahkan kisah percintaan dan kesengsaraan yang ditanggung oleh seorang wanita. Hanyalah sebuah kisah kosong yang tiada pe [...]

    4. terganggu emosi baca buku ni, sebab watak2 utamanya semuanya macam tak berpendirian. boleh kata begini at one page and the next page "bam!" buat benda lain. emo ai

    5. I remember reading this book some ten years ago, in 2005 I think. I borrowed it from an office colleague. I was eager to read it because of the hype back then. But, once I begin the journey, I was like, hmm, too long, don't read. LOL! But I managed to reach the ending though. I think that was the very last time I read BM book. No more after that.

    6. lama cari novel ni. baca masa kat universiti dulu.u pun pinjam yang member. baca pun sempat separuh je.hamdulillah baru baru ni dapat juga beli novel ni dari collector novelwalaupun second hand tapi berbaloi beli sebab buku ni dah tak publish.ikuti kisah lara hingga ke akhirnya tapi kenapa ending novel tu macam tu??tak puas hati

    7. FINALLY!!! habis jugak. 1st time baca novel 1k++ ms.i just dont like the ending. tak mengharapkan happy or sad ending, cuma jangan la biar tergantung mcm tu. farah mati. zafir mati. lara???atau itu memang charm of this super thick novel??

    8. buku ni novel pertama yg paling tebal pernah dibaca. gila ahhh! masa tu baru habis UPSR pinjam novel ni dekat makcik bawak gi skolah. tp syg skali buku ni hilang ms blk skolah. jenuh jawab kt makcik. smpi sudah xde ganti. terbaikkkk

    9. citer yg bagus pd sayah cinta yg mengundang air matanuh emosi!!! . tebal mmg tebal tp berbaloi dgn isu dan isiwalau kisah mmg biasa2 tp ttp rasa luarbiasa

    10. Buku yang amat tebal, tetapi tidak bosan untuk menghabiskannya.Kisah seorang perempuan yang perlu membuktikan kebolehannya kepada keluarga

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *