Yang Dia Pilih

Yang Dia Pilih Kata orang cinta itu manis Kata Hareez mana ada manisnya kalau orang yang dia cinta harus menjadi adik ipar sendiri Cinta tidak kesampaiannya pada Lya buat dia hampir tersungkur Pertemuan yang tiba

  • Title: Yang Dia Pilih
  • Author: Hani Fazuha
  • ISBN: null
  • Page: 109
  • Format: Paperback
  • Kata orang, cinta itu manis Kata Hareez, mana ada manisnya kalau orang yang dia cinta harus menjadi adik ipar sendiri Cinta tidak kesampaiannya pada Lya buat dia hampir tersungkur Pertemuan yang tiba tiba dengan Fatia buat Hareez kembali hidup Tanpa sedar, skill kasanova yang telah menjadi khazanah kembali muncul Kalau nak tahu, cubalah Hareez senyum senget CubKata orang, cinta itu manis Kata Hareez, mana ada manisnya kalau orang yang dia cinta harus menjadi adik ipar sendiri Cinta tidak kesampaiannya pada Lya buat dia hampir tersungkur Pertemuan yang tiba tiba dengan Fatia buat Hareez kembali hidup Tanpa sedar, skill kasanova yang telah menjadi khazanah kembali muncul Kalau nak tahu, cubalah Hareez senyum senget Cuba apa Fatia tiba tiba jadi blur Tak pakai baju depan saya, tengok awak selamat ke tidak Mata dikenyit nakal Awak ni gatal kan Terus membulat mata Fatia Nak tahu gatal ke tak, kahwin dengan saya dulu Melamar Fatia bukan kerana cinta tetapi kerana dia suka Bukankah suka itu juga salah satu dari akar cinta Persoalannya bolehkah bahagia tanpa cinta Dan apabila dugaan datang melanda dengan tawaran untuk Hareez mendapatkan cinta pertamanya bersama Lya, ada banyak hati yang terpaksa dikorbankan Kerana bahagia itu banyak jalan yang bersimpang, mereka harus membuat pilihan Setia tidak menjanjikan balasan kesetiannya juga Persoalannya, siapa yang tidak setia diantara mereka Kesinambungan HATI KALA CINTA ini membawa kita mengenal siapa sebenarnya Hareez Daniel yang pernah ditolak Lya kerana memilih adiknya, Zhafran.

    One thought on “Yang Dia Pilih”

    1. 4.6.2014Kisah kesinambungan second hero dalam novel terakhir penulis dengan Alaf 21, Hati Kala Cinta. Kata penulis, ini antara karya beliau yang paling sukar untuk ditamatkan setakat ini.Hareez Daniel anak sulung yang masih bergelut dengan rasa cinta terhadap adik ipar sendiri, Lya. Tunangannya yang memilih Zhafran untuk dinikahi selepas kisah bekas isteri Hareez terbongkar. Dia sudah berusaha untuk membuang segala rasa cinta terhadap Lya yang terlekat di hati, tapi dia sendiri tidak berdaya ker [...]

    2. Apa yang saya suka:1. Hareez. Sungguh, semenjak dipertemukan dengan karakter Hareez dalam Hati Kala Cinta memang saya lebih sukakan karakternya berbanding karakter Zhafran yang macam lalang tu.2. Hareez (lagi?) yang matang, yang penyabar, yang sengal, yang manis, yang suka menyakat Fatia, anak dan cucu yang baik, malah sanggup simpan kelukaan hati ke dalam ruang hatinya yang paling dalam hanya untuk melihat keluarganya berbahagia. (Nampak tak, betapa saya sukakan si Hareez ni? Hahaha)3. Elemen k [...]

    3. Naskah untuk dilepaskan; RM15.00. Pm jeHuh ini bukan salah hormon sbb pada masa dan ketika naskah ini dibaca, hormonku memang stabil. Cuma mungkin mabuk lemang dan ketupat daun palas masih lagi bersisa.Banyak yang ingin dibebelkan dalam review ini, tapi memandangkan ini naskah ke-6 penulis senior so, aku rasa penulis sendiri sudah arif kemilau atau jerebunya sesuatu karya tersebut. Diharap 'parut' yang tertinggal dalam naskah ini, takan diulang lagi lukanya dalam naskah yang bakal dihasilkan nan [...]

    4. Hemmm.  Hareezhareez punya sifat semula jadi lelaki. Belum dapat beria--ria dia kejar. dah dapat maik aih boleh dia biarkan wife dia terkontang kanting cam gitu. bagi ML, x payahlah nak buat alasa, I nak bagi ruang kat U eeeuuuuW. please lah agak-agaklah punhahha tu yang ML rasa masa baca buku ni. Sakit hati betol. masa memula baca ok I boleh senyum dengan sifat-sifat nakal hareez tu. sebenarnya, ML x pernah bacapun Hati Kala Cinta. So, mmg x tahu cerita sebenarnya feel sebenarnya si Hareez ni [...]

    5. Salah hormon ke aku ni?pengkaji kata perempuan adakalanya jadi lebih kritis waktu2 tertentu dalam kitarannya.Rasanya saya salahkan hormon.haha. Terasa YDP ini kurang sedikit berbanding yang lain. Saya kurang sabar dengan tingkah si isteri, Fatia yang cepat bersangka-sangka. Si suami yang dengan mudahnya lepas tangan dan pelbagai alasan untuk kurang suka. Tapi tentunya peminat kak Hani Fazuha harus dapatkan novel ini sebagai koleksi. Jangan jadikan review saya sebagai kayu pengukur. Peace.tbc

    6. Permulaan cerita ni psal reez, mak ai sadisnya x dpt org yg dicintai, yg lebih perit, org yg dia cintai tu adik ipar sendiri. Kesiannye Watak cik sayang ni agak annoying msa mula2 kahwin tu. Kan elok klu dibawa bincang dulu. Bkn buat konklusi sendiri. Sebal eh ! Yg kesian part kna tangkap basah. Sume x trust dia ex her bff.Tpi sya x brape gmbira dgn ending sbb cik syg blum pregnant klu blh nk ending cik syg pregnant.

    7. #countless PBAKL collections. Kesimpulannya jatuh cinta pada Hareez dan Fatia tp part wet catch tue mmg menyampah bile bukan saja x percaya, nak luangkan masa dan kasi tinge utk mendengar pun x!! Haishhhh!!! Sakit plak hati kite hah lain dr itu superb!!!Tahniah kak Hani Fazuha

    8. Pagi tadi dah habis baca kisah ni Macam biasa, karya HF ni tidak mengecewakan Cuma kali ni takde scene aku nangis hehehe p/s: Habis sudah baca Combo 5 hari tu 5 malam untuk 5 novel

    9. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM14. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Oh, Hareez, you're certainly made of awesome! N tak suka dengan watak Fatia selepas dia dan Hareez berkahwin. N rasa she dragged the story down and sangat mencabar kesabaran Hareez. Bila dia kena tangkap basah and takda siapa nak percayakan dia, N fikir, "Amik kau!"Personally, N lebih suka dengan Hati Kala Cinta sebab N suka chemistry antara Lya dengan Zhafran walaupun N rasa Hareez jauh lebih aw [...]

    10. finish.ayy mmg pantas sbb MB part konflik salah faham si fatia tu sume MB xbaca keseluruhan ok je cite ni biasa2 mmg bahagia milik dia itu pn dah penghujung ceritammg mahal sungguh yg harez perlu bayar untuk dapatkan kebahagian itufatia i still hate u :P hehe mak cik emo terlebih sudah

    11. Book #64 - 2014Buku yang Sweet. Menampakkan betapa HAREEZ adalah seorang yang sangat-sangat penyabar. I've read Hati Kala Cinta tapi tak ingat jalan ceritanya. Overall I like jalan ceritanya!

    12. Siapakah YANG DIA PILIH untuk menjadi ratu di hati?Siapakah YANG DIA PILIH untuk menjadi suri di mahligai bahagia?Siapakah YANG DIA PILIH untuk menjadi peneman di kala sunyi?Siapakah YANG DIA PILIH untuk menjadi bidadari di syurga nanti?Di saat DIA TELAH MEMILIH, si adik datang memulangkan cinta pertama…Di saat DIA TELAH MEMILIH, bekas isteri datang utk rujuk kembali…Di saat DIA TELAH MEMILIH, si dia datang meluahkan rasa hati…Namun harus kah DIA MEMILIH lagi?Haruskah DIA MEMILIH lagi hany [...]

    13. Yang saya suka, entahlah sungguh tak ingat. Yang saya tak suka, watak Fatia yang patutnya (nampak gaya pada awal cerita) tulus mulus, kuat semangat dll boleh jadi gedik, idiotic dan mendatangkan rasa meluat. Hareez, tak suka juga laa, mungkin ada split personality one side anak yang taat, boss yang dihormati, jadi imam pun boleh dan selalu menyebut ayat Quran atau hadis, on the other side; miang, kerap bercakap bahasa dan lakulan aksi yang boleh disalah erti sebagai lucah (soft) atau menghairahk [...]

    14. Kesinambungan dari novel HATI KALA CINTA, kali ini mengisahkan hareez daniel yang kecewa setelah ditolak lya kerana memilih zhafran, adiknyaKisah cinta biasa, cinta orang kaya yang sering ada pasang surut. Mesti ada gangguan dari orang ketiga, ketidakpercayaan pasangan dek kerana kiaah hidup lalu lepas tu ada masuk bab korporat, terusik pula bab harta dan keturunan biasa memang biasatapiHaa bila diolah dengan baik dan teliti, jalan cerita yang kemas, cetusan idea yang menambahkan kemanisan cerit [...]

    15. Again. Karya big boss IKP, Kak Hani Fazuha. Yang Dia Pilih kesinambungan watak Hareez darivel Hati Kala Cinta.Dulu pernah baca HKC tapi lupa pula kisahnya macam mana tapi takpe masih tidak mengganggu pembacaan novel YDP.Ouh Hareez sangat menggoda. Kasihan juga kerana kena tanggung rasa kecewa yang gagal dalam percintaan. Sakit dan perit dia tanggung.Berjumpa dengan Cik sayang atau nama sebenarnya, Fatia, hati mula ada rasa suka. Bila sudah suka dan sayang dan mula mencintai dugaan menimpa membua [...]

    16. Suka watak Fatia. sbb dalam tegas ada sifat cemburu + kecewa + sedih + pengoda = ManjeHareez yg sweet + dengan kemanjaan Fatia memang pembaca akan bertambah laaa kencing manis yerrr haha!!Saya suka sgt jalan cerita dalam novel ni, saya dapat rasakan penulis menulis karya ni dgn tidak terburu2 tetapi penuh penghayatan. Tiada perasaan simple semasa membacanya.Cukup dgn rencah + rasa yerrr

    17. bagi saya, citer ni sangat best. saya bukan salah fatia bila dia susah nak percaya kan si hareez, dah hareez pon jenis yang main main dan dia sendiri pon tak cintakan fatia at the first time they got marriedyang ada hanya rasa sukagipon dengan kisah silam hareez, no wonder la fatia was so prejudice

    18. Yang dia pilih kesinambungan kala hati cinta. Kisah harees dgn fatia. Harees yg mencari seorang yg dia pilih utk harees cintai. Harees seorang yg penyabar dan tenang. Walaupun ketika fatia ditangkap berkhalwat dgn tengku badri, harees tak melulu menceraikan fatia. Kisah cinta yg blh buat pembaca tersenyum.

    19. Tulisan HF mmg saya suka dan ngam! Buku2 HF mmg harus saya beli tanpa ragu2 YDP sambungan Hati Kala Cintater yg bagus.dah dihadam Tiada konflik besardiisi dgn rasa kasih dan sayangyg dpt dirumuskan dlm YDPHareez dan Fatia saling menyempurnakan! ~_*

    20. OMG! Best giler! Paling sedih part Fatia kena tangkap khalwat dengan T. Badri tu. And, bila Hareez lambat tahu hal sebenar. Kesian TiaNampaknya kak Hani Fazuha dah jadi salah seorang my favourite writer. Kena kumpul koleksi ni :-)

    21. I suka dengan jalan ceritanya.Tidak terlalu berat dan yg penting penuh dgn kasih sayang. Hareez yg sweet dan penyabar. Fatia yg kurang keyakinan diri melengkapkan satu dengan yg lain.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *